Terberg Totaal Installaties

Service & Onderhoud

Elke storing in een installatie heeft grote gevolgen voor de continuïteit, veiligheid en arbeidsomstandigheden van een bedrijf. Als het computernetwerk plat ligt of een beveiligingscamera zwart beeld geeft of de airconditioning uitvalt op een tropische dag. Terberg vindt preventie van storingen net zo belangrijk als het oplossen ervan. Service en onderhoud vormen dan ook een onmisbare schakel in onze integrale aanpak.

Op alle vakgebieden thuis

Terberg biedt service- en onderhoudsactiviteiten voor, onder andere, installaties voor koeling, verwarming, verlichting, (brand)beveiliging, datacenters en tele- communicatie. Om al deze installaties zoveel mogelijk integraal te laten samenwerken, denken wij bij projecten graag zo vroeg mogelijk mee over zowel het ontwerp als de realisatie. Voordeel is dat wij dan het hele bedrijfsproces en de kritische onderdelen ervan kennen. Na realisatie geven onze opdrachtgevers de zorg voor een optimaal functionerende installatie aan ons uit handen. Ook installaties die niet door Terberg geleverd en geplaatst zijn, inspecteren, onderhouden en repareren wij.

Preventieve onderhoudscontracten

Preventief onderhoud zorgt voor een duurzame conditie van installaties. Dit waarborgt de bedrijfszekerheid, verlengt de levensduur, vermindert het risico op storingen en voorkomt onnodige kosten. Bij elke onderhoudsbeurt geven wij advies over nieuwe en onderhoudsarmere technieken en passen deze waar mogelijk direct toe, zoals het vervangen van verlichting door LED-verlichting.

Door installaties op basis van een onderhoudscontract regelmatig te onderhouden, voldoen ze aan de gestelde eisen voor het verkrijgen van een certificaat, gebruiksvergunning of verzekering. Met name voor beveiligings- en brandbeveiligingsinstallaties gelden strenge verplichtingen. Daarom bieden wij preventief onderhoud aan voor elk van onze disciplines en met diverse onderhoudscontracten. Voor elke installatie stellen wij samen met de opdrachtgever een onderhoudsschema vast. Dat kan variëren van een basispakket tot een all-in pakket. Voor diverse installaties bieden wij een onderhoudspakket op afstand aan. Wij lezen foutmeldingen uit en brengen storingen vroegtijdig in kaart. Zo kunnen wij adequaat reageren en de bedrijfszekerheid garanderen. Wij integreren service en onderhoud tot één complete dienst. Zo zorgen wij voor een optimale onderhoudslogistiek voor onze opdrachtgevers.

Storingsdienst

Wanneer er een storing optreedt, is het belangrijk dat de installatie of apparatuur zo snel mogelijk weer werkt. De servicedesk van Terberg is zeven dagen in de week, 24 uur per dag bereikbaar om eventuele calamiteiten te verhelpen. Met telefonische ondersteuning zorgen wij direct voor service op afstand, zodat het bedrijfsproces weer vlot hervat kan worden. Als blijkt dat reparatie nodig is, zijn onze servicemonteurs snel ter plaatse. Ook dan is onze eerste zorg dat de ‘downtime’ periode dat de installatie niet werkt, zo kort mogelijk is. Omdat wij bij oplevering van onze installaties de specificaties overdragen aan de servicedienst, zijn onze monteurs geheel op de hoogte van de situatie ter plekke. Zij kunnen zich daardoor snel een beeld vormen van het probleem en de juiste oplossing bieden. Uiteraard beschikken onze servicemonteurs over alle benodigde apparatuur, onderdelen en gereedschap om elke reparatie snel en vakkundig uit te voeren.

Betrokken en servicegericht

Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit van elke installatie gewaarborgd blijft. Daarom kunnen opdrachtgevers ook na oplevering van een installatie op onze aandacht en deskundigheid rekenen. Onze onderhouds- en servicemonteurs zijn ervaren, betrokken en klantgericht. Zij hebben de grootst mogelijke kennis van alle installaties die wij leveren en zorgen dat deze optimaal in conditie blijven. Het resultaat is zorgeloos gebruiksgemak, zowel voor opdrachtgevers als gebruikers.