Terberg Totaal Installaties
U bent hier: Home / Disciplines / Brandbeveiliging

Brandbeveiliging

Aan de brandveiligheid van een gebouw worden hoge eisen gesteld. Niet alleen door eisende partijen als wetgever, brandweer en verzekeraar, maar ook door bedrijven en instellingen zelf. Iedereen streeft naar een veilige werkomgeving. Bij brandveiligheid betekent dat het minimaliseren van risico’s op brand en goede bescherming bij brand. Bijvoorbeeld door gebouwen van een passend branddetectiesysteem te voorzien en de werking van dat systeem regelmatig te onderhouden. Terberg biedt hiervoor de juiste oplossingen en ondersteuning.

Brandveiligheid op maat

Terberg verzorgt het hele traject van brandbeveiliging, van A tot en met Z. Wij zijn een erkend branddetectiebedrijf en stellen Programma’s van Eisen (PvE) op. Naar aanleiding van de wensen van onze opdrachtgever geven wij advies over het PvE. Wij schrijven dit PvE zowel voor één, als voor meerdere eisende partijen, uiteraard conform de laatste eisen van het Bouwbesluit, inclusief ontruimingsplattegronden en vluchtroutes. Wij zorgen verder voor projectering, ontwerp, inbedrijfstelling en onderhoud van het systeem. Dit geldt zowel voor ontruimingsinstallaties, als voor gecertificeerde en niet-gecertificeerde brandmeldinstallaties. Omdat elk gebouw en elke situatie anders is, ontwikkelen wij een oplossing die perfect aansluit op de eisen en wensen van de opdrachtgever. Terberg biedt brandveiligheid op maat.

Grootschalige brandpreventie

Van zwembaden en hotels tot datacenters, van parkeergarages en kantoorgebouwen tot school- en zorgcomplexen, Terberg heeft de kennis en kunde in huis voor de juiste brandpreventie op grote schaal. Wij leveren en installeren complete brandveiligheidspakketten, zoals branddetectiesystemen en ontruimingsinstallaties voor als er toch brand of een andere calamiteit is. Ook leveren wij sprinklerinstallaties, blussystemen en handblusmiddelen voor bestrijding van brand, en de bijbehorende nood- verlichting en vluchtwegaanduiding. Onze brand- detectie- en brandbestrijdingsinstallaties zijn van gerenommeerde merken, die voldoen aan de hoogste veiligheidsvoorschriften.

Veilige woningen

Ook opdrachtgevers van minder omvangrijke projecten, zoals winkels, kinderdagverblijven, kleinschalige hotels en woonhuizen, zijn bij Terberg aan het juiste adres. Hoewel in deze gebouwen vaak minder personen tegelijk aanwezig zijn, geldt ook hier een ‘slapend risico’. In ons advies houden wij daar rekening mee en kiezen wij voor passende vormen van brandveiligheid. Zoals woningsprinklers, rookmelders en afzonderlijk en eenvoudig te bedienen handblusmiddelen.
Brandveiligheid vormt steeds meer een integraal onderdeel van de totale (woonhuis)beveiliging. Wij koppelen brandmeldinstallaties met behulp van een managementsysteem aan andere systemen, zoals inbraakdetectie, toegangscontrole en camera- observatiesystemen.

Certificering

Om de kwaliteit van de brandmeldinstallatie aan te tonen, is certificering een belangrijk instrument. Een certificaat is bijvoorbeeld onmisbaar bij het verkrijgen en behouden van een gebruikersvergunning of verzekering. Het Programma van Eisen vormt daarvoor de basis. De installatie moet conform de geldende regelgeving zijn aangelegd en getest. Documenten moeten in orde zijn en de gebruiker moet opgeleid zijn voor het beheer van de installatie. Die opleiding kan Terberg verzorgen. Tenslotte mag een onderhoudscontract niet ontbreken om aan alle geldende eisen te blijven voldoen.
Wij zijn als erkend branddetectiebedrijf bevoegd om een brandveiligheidscertificaat af te geven. Daarmee is de opdrachtgever verzekerd van een goed aangelegde en onderhouden brandmeldinstallatie. Ook de certificering van bestaande brandmeldinstallaties verzorgt Terberg graag voor haar opdrachtgevers.

Betrokken medewerkers

Brandveiligheid ligt ons nauw aan het hart. Goede preventie kan veel levensbedreigende situaties en materiële schade voorkomen. De betrokkenheid van onze medewerkers en hun professionele werkwijze staan garant voor een brandveilige omgeving. Onze medewerkers houden nieuwe ontwikkelingen, zoals veranderende voorschriften, normen en producten, nauwlettend in de gaten en scholen zich voortdurend bij.