Terberg Totaal Installaties
U bent hier: Home / Disciplines / Beveiliging

Beveiliging

Van bedrijfscomplexen tot woonhuizen, alle gebouwen waar mensen, middelen en voorraden aanwezig zijn, zijn een mogelijk doelwit voor inbraak, diefstal en vandalisme. Een betrouwbare beveiligingsinstallatie beschermt tegen inbraak en voorkomt dat de bedrijfsvoering risico loopt. Terberg biedt systemen voor inbraakpreventie en -detectie, die de veiligheid in en rond gebouwen waarborgen. Wij geven onze opdrachtgevers een veilig gevoel.

Beveiliging op maat

Terberg ontwerpt, installeert en beheert complete beveiligingssystemen. Van inbraaksignalerings- en toegangscontrolesystemen, tot intercom- en camera- bewakingssystemen. Ook leveren wij parkeerbeheersystemen. Omdat elk gebouw anders is, zorgen wij voor beveiliging op maat. Wij starten met een risicoanalyse en geven vervolgens gericht advies over het best passende beveiligingssysteem. De beveiligingsmaatregelen en -apparatuur stemmen wij af op bouwkundige en organisatorische zaken, zoals hang- en sluitwerk en het sleutelbeheer. Opdrachtgevers kunnen met een gerust hart hun gebouw verlaten.

Inbraakbeveiliging van grote panden

Bedrijfsterreinen en kantoorgebouwen, parkeergarages en zorginstellingen, wij realiseren voor onze opdrachtgevers inbraakbeveiliging voor alle soorten gebouwen en terreinen. Onze oplossingen zijn zowel gericht op inbraakpreventie als op inbraakdetectie: bewakingscamera’s die gebeurtenissen in en om panden registreren, of hekwerk-, grond- en bewegingsdetectie om een bedrijfsterrein te beveiligen. Ook bieden wij toegangscontrolesystemen, die medewerkers en bezoekers kunnen autoriseren voor een gebouw of delen daarvan. Deze systemen zijn uitgerust met een identiteitskaart (ID) of werken met een vingerafdruk of irisscan.

Certificering

Als BORG-erkend beveiligingsbedrijf levert Terberg beveiligingssystemen met een kwaliteitslabel. Dit BORG-certificaat is het schriftelijke bewijs voor opdrachtgevers en verzekeraars dat wij alle beveiligingsmaatregelen volgens een bepaalde risicoklasse hebben uitgevoerd. Dat wil zeggen: binnen de gestelde criteria voor risicobeperking en in relatie tot acceptatie van het risico. Nadat wij alle overeengekomen beveiligingsmaatregelen hebben uitgevoerd, verstrekken wij een BORG- document. Vervolgens is het van belang om de installatie in goede conditie te houden, zodat zij aan de BORG- voorschriften blijft voldoen. Daarin voorzien wij ook met een onderhoudscontract.

Beveiliging op kleine schaal

Ook voor kleinere kantoorgebouwen, winkels en woningen heeft Terberg beveiligingsmogelijkheden. Voortdurend rekening houden met beveiligingsmaat- regelen is niet prettig. Daarom stemmen wij onze systemen af op de persoonlijke situatie van onze opdrachtgevers. Zij kunnen kiezen uit gebruiksvriendelijke akoestische, optische en stille alarm- systemen, met melding van onregelmatigheden naar een alarmcentrale, de eigenaar of naar buren. Ook leveren wij intercomsystemen waarmee de gebruiker op afstand kan horen of zien wie er voor de deur staat. Binnen woningen combineren wij steeds vaker beveiligingssystemen met een rook- en/of medisch alarm. Terberg zorgt voor veiligheid én leefbaarheid met één integraal systeem.

Systeemintegratie

Terberg integreert systemen in een totale oplossing voor onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld inbraakpreventie gecombineerd met brandbeveiliging. Of toegangscontrole verbonden met werktijdregistratie en parkeerbeheer. Koppelen van de besturing en beheersing van verschillende systemen zorgt voor bedieningsgemak en tijd- en kostenbesparing. Bovendien is de ontruiming en hulpverlening bij calamiteiten beter te organiseren en controleren. Het is snel duidelijk waar de calamiteit is, wie er in het gebouw aanwezig is en welke vluchtroutes gebruikt kunnen worden. Terberg kan zelfs het beveiligingssysteem koppelen aan een gebouwbeheersysteem. Dan kan de opdrachtgever naast de beveiliging ook het complete gebouwbeheer op afstand in de gaten houden. Systeemintegratie maakt veel mogelijk.

Deskundige medewerkers

Het realiseren van veiligheid vraagt om veel kennis over systemen, technische mogelijkheden en wet- en regelgeving. Onze medewerkers beschikken over die kennis en volgen de nieuwe ontwikkelingen en de veranderende voorschriften. Maar zij luisteren ook naar de wensen van opdrachtgevers. Zij zorgen voor een maatwerkoplossing om het risico op inbraak te beperken en eigendommen te beschermen.