Terberg Totaal Installaties

Achter de schermen: wie zijn de mensen achter Terberg?

Geplaatst 09-11-2017
Tijdens zijn stage maakte hij grote sprongen en sinds kort bij Terberg Totaal Installaties Utrecht in dienst: Mike Bloos, onze engineer junior is met zijn 21 jaar de jongste van zijn afdeling. “Sinds de zomer werk ik bij Terberg. Na een periode van drie maal 10 weken stage heb ik mijn contract getekend en ik zit hier echt op mijn plek!”
 
Stage

“In mijn stageperiode heb ik samen met mijn begeleider, waar ik nu nog steeds mee samenwerk, gewerkt aan een sportcentrum. Hiervoor mocht ik het ontwerp maken. Dit was erg leerzaam, anders dan school waar je vooral algemene dingen leert. In de praktijk doe je de ervaring op en ga je dieper in op bepaalde onderwerpen die je als engineer moet weten voor je afstudeert. Nu ik officieel in dienst ben, merk ik dat het werk veel meer betekent dan uitwerken van wat de klant vraagt.”
 
Mike leest na binnenkomst van een nieuwe aanvraag altijd het bestek door en overlegt de nieuwe aanvraag met collega’s. Vervolgens gaat hij aan de slag met het ontwerp. “Iedereen heeft zijn eigen ideeën en door veel te communiceren en discussiëren kom je tot nieuwe mogelijkheden, wat leidt tot een nog mooier resultaat.”
 
Sfeer

Met zijn collega’s op de Calculatie/Engineeringsafdeling kan hij het goed vinden. “Er hangt echt een heel fijne sfeer. Er is tijd voor een geintje, maar er wordt ook hard gewerkt. Het is nog nooit voorgekomen dat ik geen zin had om naar mijn werk te gaan!”
 
Toekomst

“Er ligt voorlopig nog wat werk op mij te wachten, gelukkig. De vele afwisselingen maken mijn werkzaamheden nog leuker. Ik ben er trots op om hier te werken en te zien dat wij veel mooie, technisch interessante projecten binnenhalen. Ik hoop nog veel te leren, met en van alle collega’s om mij heen!”

Naast Mike die dit jaar in dienst kwam, is ook Guido Trip sinds dit voorjaar werkzaam bij Terberg Totaal Installaties Rotterdam in Capelle aan den IJssel. Met een aantal jaar ervaring in de ICT was het weer even wennen om als werkvoorbereider elektrotechniek aan de slag te gaan. Daarom is hij eerst gestart in IJsselstein om er weer in te komen en daarna aan de slag te gaan in Capelle.

“Iedere dag kijk ik waar onze monteurs van de buitendienst bij de projecten tegenaan lopen en probeer hen daarmee te helpen. Daarnaast regel ik voor hen de inkoop zodat alles gestroomlijnd gaat. Het komt wel eens voor dat monteurs iets willen installeren wat prijstechnisch niet aantrekkelijk is. Wij kijken dan naar wat er wel mogelijk is om samen tot een oplossing te komen. Monteurs krijgen een klus om te installeren, maar we zijn samen verantwoordelijk voor de uiteindelijke winst. Zo creëer je meer waardering voor elkaar. Dat is een van de pluspunten binnen Terberg.”
 
“Ik weet nog goed toen ik nog maar net werkzaam was bij Terberg, ik een foutje had gemaakt”,  zo gaat Guido verder. “Er kwam een collega mij achterna met de zweep, figuurlijk uiteraard. Achteraf heel hard om kunnen lachen. Fouten maken is menselijk, maar je moet je eigen fout wel zelf kunnen herstellen, dit maakt je als persoon sterker ook naar de klant toe. Dit wordt door het bedrijf gewaardeerd en dat geeft een prettig gevoel. Zelfs al zitten je collega’s je soms voor de gek te houden met de zweep, haha.”
 
Terberg Totaal Installaties Rotterdam

“Het is in IJsselstein weer anders dan in Capelle, maar dat komt denk ik door het verschil in aantal mensen die er werkzaam zijn. Ik kan wel zeggen dat de sfeer bij beide bv's heel goed is, ook onderling met collega’s. Er wordt veel georganiseerd waarbij altijd alle medewerkers van Terberg zijn uitgenodigd en dat zorgt voor een goede band met iedereen, zowel met collega’s als met de directie. Je kunt het met hen ook gerust hebben over de kinderen en je weekend. De interesse is dan ook wederzijds en dat maakt het zo’n fijn familiebedrijf.”
 
Toekomst

Guido hoopt in de toekomst door te kunnen stromen als projectleider. “Voorlopig wil ik nog wel als werkvoorbereider door gaan hoor. Dan kan ik komende tijd nog heel veel leren en de jongens in de buitendienst ondersteunen!”

Eén van de mannen in de buitendienst is Robin Saliha. Al bijna 15 jaar is Robin werkzaam bij Terberg. Hij kwam binnen op 14 jarige leeftijd als stagiair van de LTS en is inmiddels servicetechnicus B. Op zijn 16e is hij gestart als hulpmonteur, vervolgens is hij monteur A geworden gevolgd door leidinggevend monteur. Na een jaar was hij zelfstandig leidinggevend monteur.
 

“Het is zo leuk om die ontwikkeling door te maken, van het begin tot waar ik nu sta. Je leert heel veel. Je start met de basis en ze zijn er dan voor je om je te helpen. Als zelfstandig leidinggevend monteur moet je je eigen projecten runnen en je kennis overdragen aan de monteurs. Ook moet je de monteurs aan het werk houden. Bij grote projecten ben je constant bezig met, en is je aandacht gericht op het aansturen van collega’s. Alleen bij kleine projecten ben je zelf ook aan het installeren.”
 
Service

“Als je op een project gezet wordt, ben je de laatste die weg gaat omdat je de hele fase van het begin tot het einde doorloopt. Nu kom ik voor de service bij de projecten die ik vroeger heb gerealiseerd met collega’s en dat is een heel andere kijk.” Momenteel beheert Robin installaties met betrekking tot toegangscontrole, alarm, brand en camerasystemen. “Wel voornamelijk gericht op branddetectie, ongeveer 90%. Daarnaast doe ik dus een klein stukje toegangscontrole, alarm en camerasystemen. Omdat ik bij de afdeling Service zit, ben ik om de vier weken ook nog eens storingsmonteur en heb ik ook dienst in het weekend. Gelukkig wordt er rekening gehouden met je wanneer je midden in de nacht bent opgeroepen”.
 
Jubileum

Niet lang geleden was Robin 12,5 jaar in dienst en werd hij samen met andere collega jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens onze Happy Hour, één van onze borrels waarbij alle collega’s zijn uitgenodigd. “Het is echt leuk als je zo in het zonnetje wordt gezet. Maar het belangrijkste vind ik, is dat je het naar je zin hebt op je werk. Het is echt leuk om hier te werken, iedereen staat voor je klaar, vooral ook de directie. Je bent bij Terberg geen nummer. Er zijn niet voor niets zoveel mensen in dienst die hier net als ik hun 12,5 jarig jubileum hebben gevierd, of zelfs nog meer dan het dubbele aantal jaren in dienst zijn.”
Hij hoopt binnen Terberg nog verder door te kunnen groeien. “Ik wil nog veel meer voor het bedrijf kunnen betekenen. Door de vele cursussen die ik krijg aangeboden, kan ik mijzelf verder ontwikkelen en mijn kennis verbreden. Op naar de volgende 12,5 jaar!”

Een artikel terug lezen? Deel 7 van de geschiedenis kunt u hier vinden.